Hoofdcontent

Negen Utrechtse vechtsportclubs openen hun deuren in herfstvakantie

van 23 oktober t/m 1 november

Aandacht voor sociale inclusie is van grote waarde, zo niet een must. De (vecht)sport kan hier een prachtige bijdrage aan leveren. Negen Utrechtse vechtsportclubs maken in dit kader samen een Vuist tegen discriminatie. De trainers worden geschoold op dit thema en zetten zich extra in op het openstellen van hun club als een plek waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Daarom zetten de vechtsportorganisaties tijdens de herfstvakantie ook hun deuren open. Iedereen is welkom om een gratis vechtsportles te volgen bij één of meerdere van de deelnemende clubs.

 

Project Vuist
In september van dit jaar is het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij in samenwerking met SportUtrecht gestart met het project Vuist tegen discriminatie. De verbindende kracht van vechtsport is het uitgangspunt van dit project die dankzij financiële steun van Utrecht900 tot stand is gekomen. 
Wouter Schols van het NIVM: ‘Uit een studie die begin dit jaar is uitgevoerd in de provincie, bleek dat de aandacht voor sociale inclusie en het vergroten van bewustwording rondom het thema en empathie belangrijke waarden zijn in het voorkomen van discriminatie en racisme in de sport. Via het project ‘Vuist’ leggen we bij daarom bij sportclubs de basis voor duurzame nieuwe ontmoetingen, een open cultuur waar iedereen welkom is en waar sociale inclusie op de mat of in de ring een prominente plek heeft. We hebben alle trainers van de deelnemende clubs geschoold om hier in hun eigen lessen mee aan de slag te kunnen, zij zijn de sleutel naar de jeugd in de club.‘

 

Opendeurendagen
De clubs zijn de plek waar ontmoeting vormgegeven wordt. Maar het inzetten op nieuwe ontmoeting is ook belangrijk. Via opendeurendagen en kennismakingslessen zetten de deelnemende clubs daarom gezamenlijk in op zichtbaarheid en bekendheid van de club. In de week van 23 oktober tot en met 1 november kun je als inwoner van Utrecht op een laagdrempelige manier meedoen met bijna alle takken van vechtsport. De clubs zitten verspreid door de stad.

 

Klik hier voor download programma

 

De negen deelnemende clubs zijn:  Casca Dura Academy, Central Gym, The Colosseum Gym, Stichting Fighting4Power, Jimmy’s Gym, Taekwondo Eddeane, Taekrosa en Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.