Hoofdcontent

Impact Fit

Sportschool en therapiepraktijk in èèn

Sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Het brengt je veel qua gezondheid maar ook op het gebied van sociale contacten. En sport is niet alleen fysiek belangrijk. Minstens zo belangrijk is het dat het ook tussen ‘’de oren’’ lekker zit. Maar ondanks dat er veel wordt ingezet door beweeg- en vitaliteitsmakelaars en de reguliere gezondheidszorg is dit niet voor iedere Utrechter een ‘’appeltje, eitje’’. Naast de reguliere sportverenigingen zijn ook andere sportaanbieders zich hiervan bewust.  Marina van Huissteden-Kaspers nam een kijkje bij Impact Fit aan de Overste den Oudenlaan 8, een gecombineerde sportschool en therapiepraktijk in één.

Vechtsporten hebben onterecht een slechte naam

Toeval of niet, maar een kijkje achter de schermen bij de ‘Vechtsporten’ had niet beter kunnen plaatsvinden dan tijdens de Week van Respect. ‘’Dat is inderdaad een leuke bijkomstigheid’’, zegt Tom Jordan (39) een van de eigenaren van deze sportschool. ‘’Want iedereen die met Vechtsporten te maken heeft, ook de andere sportschoolhouders hier in de stad en de beoefenaars weten dat respect voor de sport en voor elkaar een hele grote rol speelt. En het maakt niet uit of je nu de ring of de kooi ingaat, of de dojo betreedt respect is essentieel. Bij ons is de hiërarchie binnen de sport denk ik ook debet. Want op sportief gebied kent iedereen zijn of haar plaats, maar aan de andere kant is iedereen hier weer gelijk. Maakt niet uit wat je maatschappelijk doet of waar je staat, je komt jezelf tijdens het sporten allemaal tegen. En dat is wat ik aan deze school en aan de sport zo tof vindt, Het is zo jammer dat de meeste mensen niet weten waar de vechtsport voor staat. Vechtsporten hebben maar al te vaak onterecht een slechte naam.’’

Samen met zijn compagnon, de uit Iran afkomstige 38-jarige Danial Sharifi, is Jordan sinds juni dit jaar begonnen met Impact Fit. En het loopt storm, want inmiddels kent de school al ruim 300 leden. ‘’Ons concept, niet alleen het lichaam maar ook de geest trainen, slaat dus aan. Onze coaches zijn dan ook niet alleen fysieke trainers, maar zijn ook opgeleide therapeuten voor cognitieve gedrags- trauma of emotionele problemen’’, zegt Jordan.  En beide mannen weten waar ze over praten. Want naast hun werk voor de sportschool zijn ze beiden ook actief in de jeugdhulpverlening. De een in een gesloten tehuis in Castricum, de ander in Amsterdam in een tehuis met meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandel. 

 

‘’We vinden dit een mooi concept, want nogmaals iedereen die hier binnenstapt is gelijk, ongeacht achtergrond, religie of maatschappelijke functie. Degenen die wat extra hulp nodig hebben worden hier door de anderen opgevangen en doen gewoon mee met wat de rest ook doet.’’

Impact Fit biedt dan ook een zeer uitgebreid pakket aan in verschillende disciplines, van bokszak training tot kickboksen en van Brazilian jiu Jitsu (BJJ) tot Ashtanga Yoga. ‘’We zijn echt gespecialiseerd in de Mixed Martial Arts (MMA) wat op dit moment echt booming is. Hebben Badr Hari en uiteraard Rico Verhoeven het kickboksen een boost gegeven, bij MMA zijn Conner McGregor en Khabib Nurmagomedov de grote helden’’, aldus Jordan. 

 

Wie mee wil doen doet er goed aan zich te melden voor een gratis consult. ‘’Op die manier kunnen we ontdekken hoe we een goed fitnessdoel kunnen vaststellen dat ook realistisch is. Je kunt hier terecht voor een op een begeleiding. De duo training werkt weer motiverend om samen de vastgestelde doelen te halen. In de zogeheten small group training met maximaal vier deelnemers werken we aan kracht, conditie en boks technieken. En tot slot bieden we bedrijfstrainingen aan bedrijven die willen investeren in hun werknemers. Deze groepen bestaan uit maximaal 14 deelnemers’, aldus Jordan. Daarnaast kent de school verschillende vormen van lidmaatschap en tarieven. 

 

Meer weten? Bekijk hier de pagina van Impact Fit.

 

© Tekst: Marina van Huissteden - SportUtrecht