Hoofdcontent

Ontdek de Dutch Health Week

van 7 tot 14 april in Utrecht

Dutch Health Week is een uniek event voor inwoners van Utrecht en voor iedereen die zich binnen Nederland met gezondheid en zorg bezighoudt. Tijdens de week van 7 tot en met 14 april vinden allerlei events plaats waarbij zorg en gezondheid centraal staan en waarbij burgers en zorgproffesionals samenkomen. Van onderwijs tot cultuur, sport en dineren: Dutch Health Week biedt voor ieder wat wils, met Doe Mee in Utrecht als een van de sportieve partners!

Het thema van dit jaar draait om mentale gezondheid en een gezonde levensstijl. Leer, engageer en ontdek verschillende activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van fysiek en mentaal welzijn. Neem deel aan workshops, talks en interactieve sessies die bedoeld zijn om te inspireren en motiveren. Ontdek de nieuwste innovaties in de gezondheidszorg, geniet van gezonde menu's in deelnemende restaurants en verken unieke culturele ervaringen door de hele stad. Van open dagen bij zorginstellingen tot sportactiviteiten en culturele rondleidingen, er is genoeg te zien en te doen.

 

Van cultuurfestival tot sportieve lessen

Kom op zondag 7 april  naar het grote openingsfeest op het Jaarbeursplein, waar je kunt genieten van een cultureel festival dat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mentale gezondheid belicht. 

Gedurende de week nodigen diverse sportclubs Utrechters om letterlijk in beweging te komen voor hun gezondheid. Dat doen ze bijvoorbeeld met gratis proeflessen. Ga naar dit overzicht op Doe Mee in Utrecht en kies jouw activiteit uit de lijst! Doe bijvoorbeeld mee met zaalvoetbal, judo, freerunnen, hockey of buikdansen. *

Ben je 50+? Kom dan op zaterdag 13 april naar de Metaal Kathedraal voor Vitality Experience en doe samen met leeftijdsgenoten inspiratie op voor het verbeteren van je vitaliteit. Van yoga en Afrikaanse dans tot veilig boksen en interessante lezingen van bijvoorbeeld Erik Scherder.

 

Events/congressen
Tienduizenden zorgprofessionals uit het hele land doen inspiratie en kennis op tijdens de vakevents Zorg & ict, Zorg & food en Zorg & facility bij de Jaarbeurs Utrecht. Het centrale thema op deze beurzen is Fit for the future. Hoe zorgen we allemaal samen dat de zorg betaalbaar en bereikbaar blijft?

Gezamenlijk doel
Organisatoren en deelnemers aan Dutch Health Week hebben één gezamenlijk doel: toegankelijke, betaalbare en duurzame gezondheid en zorg van uitmuntende kwaliteit voor iedereen. Domstad Utrecht bruist in Dutch Health Week van 7 - 14 april 2024 een week lang als Heart of Health. Dutch Health Week wordt mede mogelijk gemaakt door Jaarbeurs, Utrecht Marketing, ROM Utrecht Region, Economic Board Utrecht en Gemeente Utrecht.

Wil jij weten wat er allemaal te doen is tijdens de Dutch Health Week?

Bekijk agenda op dutch-healthweek.nl

* Organiseer ook een activiteit tijdens de Dutch Health Week!

Staat jouw aanbod nog niet in de lijst maar organiseer jij in de week van 7 tot en met 14 april een activiteit die goed past in deze week en wil je via Dutch Health Week extra exposure krijgen? Voeg deze dan toe op doemeeinutrecht.nl via onderstaande stappen:

1) Ga naar inloggen 

2) Kies toevoegen activiteit(en) en vul gevraagde velden in, zoals leeftijdsgroep, titel, promotekst en kosten

3) Belangrijk: zet vinkje bij "wij organiseren kennismakingsactiviteiten op specificieke datums"

4) Druk vervolgens groen plusteken om datum(s) en tijd(en) te kiezen.

5) Kies opslaan en jouw activiteit is direct terug te vinden in het activiteitenoverzicht op doemeeinutrecht.nl

 

Overzicht actviteiten Doe Mee in Utrecht tijdens Dutch Health Week