Hoofdcontent

Kom in beweging tijdens De Beweegweek

Van vrijdag 16 t/m zondag 25 september, tegelijkertijd met de landelijke Nationale Sportweek georganiseerd door NOC*NSF, vindt in Utrecht De Beweegweek plaats. In deze week zetten diverse sportaanbieders hun deuren open om Utrechters kennis te laten maken met het uitgebreide sport- en beweegaanbod. Er is voor ieder wat wils. Van aikido tot volleybal en van buikdansen tot streetsports. Bovendien vinden er in die week ook een aantal speciale events plaats zoals de Kidsmarathon Kanaleneiland, workshop BMX, opening atletiekbaan Amaliapark en miniramp contest skateboarding. 

 

Volg een karateles, doe mee met streetsports, ervaar krav maga, probeer freerunnen of maak kennis met nordic walken. Tijdens De Beweegweek is van alles te doen. De agenda op het nieuwe platform In-Utrecht is gevuld met meer dan 50 activiteiten waar inwoners uit kunnen kiezen. Veel activiteiten zijn gratis en vooral ook bedoeld om Utrechters kennis te laten maken met het sportaanbod. 

 

Speciale events

Daarnaast vinden er in deze week ook een aantal speciale events plaats. Zo vindt op vrijdagochtend 16 september de aftrap van De Beweegweek plaats met de Kidsmarathon Kanaleneiland waar zo’n 100 leerlingen uit het basisonderwijs een rondje rennen door Park Transwijk. Diezelfde middag deelt de gemeente ter ere van het 900-jarig bestaan van Utrecht 900 gratis basketballen uit in drie gymzalen. Op zaterdag is de Botanische Tuinen het decors van het Yogafestival Utrecht en worden fitnessliefhebbers bij Roots Gym uitgedaagd in de Box Step Challenge waarbij de opbrengsten gaan naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Op zondag staat de heropening van atletiekbaan Amaliapark op de agenda met onder meer clinics beachvolleybal, sprinten en calisthenics. Skateliefhebbers verzamelen zich op zondag in het Zomerstadion op het Jaarbeursplein voor de miniramp contest en een speciale girlsclinic van Olympiër Keet Oldenbeuving. Speeltuin Noordse Park organiseert vanaf dinsdag 20 september een speciale sportweek voor kids tussen 2 en 12 jaar die zich elke middag kunnen uitleven met activiteiten zoals apenkooien en bubbelvoetbal. Donderdagmiddag 22 september is Beton-T de locatie voor Street Culture Utrecht 2022. Op dit urban feestje komen de skate, BMX, graffiti, rap en Hip Hop dans community's uit de provincie samen om de 900ste verjaardag van Utrecht te vieren. Op de laatste dag van De Beweegweek – zondag 25 september – is het jaarlijkse G-Challenge Toernooi: een dag vol sportief plezier voor voetballers met een beperking. Kortom, een mooie week vol met sport- en beweegactiviteiten.

 

Bekijk hier het hele aanbod.

De volgende uitgelichte activiteiten vinden binnenkort plaats. Voor meer activiteiten zie het activiteitenoverzicht.

Fit en vitaal (65+) Gezondheidscheck

SportUtrecht | Zuid, Binnenstad, Oost & Noordoost
30 mei 2024
van 10:00 uur tot 12:00 uur

Jamsessie voor jongeren

Cultuur19
30 mei 2024
van 17:30 uur tot 21:00 uur

50+ Vitality Bootcamp

Bootcamp Utrecht
30 mei 2024
van 17:45 uur tot 18:45 uur

Kickboksen ism Brede School voor meiden 8 - 15 jaar

Brede School Het Zand
30 mei 2024
van 18:30 uur tot 19:30 uur