Hoofdcontent

Wie zijn wij?

Stut Theater is een community theatergezelschap in Utrecht. Wij realiseren verschillende soorten community theaterprojecten vanuit onze eigen artistieke methodiek waarbij we kunst en welzijn combineren. Stut voorstellingen vertrekken vanuit uiteenlopende maatschappelijk urgente onderwerpen zoals polarisatie, gender, mentale gezondheid en dakloosheid. Stut maakt spraakmakend theater, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van de spelers. Stut werkt met en voor mensen.

Wij richten ons primair op mensen die een afstand hebben tot kunst & cultuur. Dit zijn met name groepen die sociaal, maatschappelijk en/of economisch onder druk staan. Onze missie is cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Stut geeft een podium aan mensen die vaak niet gehoord of gezien worden. Onze spelers zijn bijzonder omdat ze overal vandaan komen, een indrukwekkend verhaal hebben en omdat ze uiteindelijk de moed hebben dit te vertolken op het podium. Stut spelers zijn geen professionele acteurs, maar ervaringsdeskundigen wat betreft de thematiek van de voorstelling. Stut motiveert mensen om hun grootste talent in te zetten op het podium: hun authenticiteit.

Wij werken met professionele makers die ruime ervaring hebben met community art. Daarmee worden de ideale omstandigheden gecreëerd om de verhalen van de spelers op een manier te verbeelden die recht doet aan wat ze...

Aanstaande activiteiten:

Stut Theater heeft op dit moment geen geplande activiteiten. Neem snel weer een kijkje!